Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: mediafax
Anul şi data apariţiei: 07.04.2010
Tematica: legea învăţământului – predarea limbii române ca a doua limbă
Categoria articolului: ştiri
Pagina (dacă este cazul): 2
Titlul articolului: Guvernul vrea să se reunească, luni, în şedinţă, pentru a aproba legea educaţiei
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.mediafax.ro/social/guvernul-vrea-sa-se-reuneasca-luni-in-sedinta-pentru-a-aproba-legea-educatiei-5830140


Guvernul intenţionează să se reunească, luni, în şedinţă, pentru a aproba proiectul legii educaţiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

o                                                  

Guvernul vrea să se reunească, luni, în şedinţă, pentru a aproba legea educaţiei (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Se ia în calcul organizarea unei şedinţe extraordinare de guvern, în care să fie adoptat proiectul de lege. În şedinţa de miercuri a fost analizat stadiul elaborării documentului", au arătat sursele citate.

Informaţia a fost confirmată ulterior de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, care a precizat că şedinţa de luni, 12 aprilie, va începe la ora 8.00, iar proiectul de lege privind educaţia naţională va fi transmis Parlamentului la finalul acelei reuniuni.

După şedinţa din 17 martie, premierul Emil Boc a anunţat că proiectul de lege privind educaţia naţională a fost discutat şi avizat de Guvern, într-o primă lectură, urmând să fie prezentat în dezbatere publică pentru o perioadă de două săptămâni, la finalul căreia va fi dezbătut din nou în Guvern în vederea aprobării finale.

Ulterior, Executivul a amânat adoptarea proiectului de lege, pentru a analiza propunerile avansate în vederea modificării actului nornativ.

Proiectul a fost discutat, miercuri, de reprezentanţii ministerului de resort cu cei ai sindicatelor, iar joi va fi prezentat într-o nouă dezbatere.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.